ENING zlatni sponzor 5. međunarodne konferencije o klimatizaciji, grijanju i hlađenju

27.09.2024.
blog-cover

U protekla dva dana u hotelu Ramada u Podgorici, održana je 5. međunarodna HVAC/R konferencija, na kojoj je kompanija ENING imala čast da bude zlatni sponzor. Ovaj prestižni događaj organizovala je Inženjerska komora Crne Gore - Strukovna komora mašinskih inženjera (IKCG SKMI), okupivši internacionalne stručnjake iz oblasti klimatizacije, grijanja i hlađenja.

Tokom dvodnevne konferencije, zaključeno je da nove tehnike klimatizacije, grijanja i hlađenja ne samo da unaprjeđuju kvalitet života, već i značajno doprinose energetskoj efikasnosti i smanjenju uticaja na klimatske promjene, pri čemu inženjerska struka igra ključnu ulogu u integraciji održivih rješenja koja odgovaraju globalnim izazovima.

Naši dugogodišnji partneri, Samsung, Ruck, Casals i DAB, prezentovali su najnovije tehnologije i inovativna rješenja za povećanje energetske efikasnosti i unaprjeđenje sistema ventilacije.

  • Samsung je predstavio inovacije u oblasti toplotnih pumpi, ističući pouzdano grijanje čak i pri ekstremno niskim temperaturama do -25°C zahvaljujući naprednim tehnologijama poput Flash Injection Scroll kompresora. Prezentaciju je održao Zvonimir Strapajević, koji je govorio o transformaciji tehnologija grijanja kroz decenije​.

  • Ruck je obrađivao temu uticaja sistemskih faktora na efikasnost aksijalnih ventilatora, ističući kako pravilno dizajnirani ventilacioni sistemi mogu značajno povećati efikasnost, smanjiti gubitke pritiska i poboljšati performanse ventilatora. Oleg Bondarenko je kroz primjer AXIALINE ventilatora prikazao kako se može povećati statički pritisak za čak 36% uz istu potrošnju energije​.

  • Ispred kompanije Casals, Vito Gugliotta je detaljno predstavio rješenja za ventilaciju garaža i zaštitu stepeništa od dima, fokusirajući se na regulaciju, kalkulacije protoka i sigurnosne aspekte u skladu sa standardima. Njihovi ventilacioni sistemi obezbjeđuju efikasnu evakuaciju dima i kontrolu emisija štetnih gasova u garažama, održavajući visoke sigurnosne standarde​.

  • Predstavnik DAB-a, Severino Alfieri, je prezentovao značaj energetski efikasnih elektronskih cirkulacionih pumpi u HVAC sistemima. Njihova tehnologija omogućava optimalno upravljanje potrošnjom energije, smanjujući emisiju CO2 i povećavajući efikasnost grijanja i hlađenja u objektima​.

Osim naših partnera, na konferenciji su učestvovali i drugi renomirani stručnjaci koji su obrađivali teme poput zaštite ozonskog omotača, smanjenja emisije CO2 i upotrebe polivalentnih toplotnih pumpi. Učesnici su imali priliku da čuju prezentacije stručnjaka iz kompanija poput Daikin, LG, Carel, kao i predstavnike Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore.

ENING će nastaviti da podržava događaje ovog tipa, jer vjerujemo u važnost edukacije i širenja znanja o najnovijim tehnologijama koje unaprjeđuju energetske performanse stambenih i komercijalnih objekata.

Više informacija o našim realizovanim projektima pronađite na: https://ening.me/references

Podijelite

Pročitajte još

Pogledajte sve
03.05.2023.

Stižu nam paklene vrućine

With the warmer months just around the corner, we are looking for all possible ways to cool down our home and refresh ourselves from the high temperatures. Traditional air conditioners can be useful in this process, but the unpleasant airflow they produce can enda...

10.01.2024.

Upoznajte novu Samsung toplotnu pumpu EHS Mono R290

Otkrijte novo Samsung rješenje za vaš dom Najnoviji dodatak Samsungovoj liniji toplotnih pumpi, EHS Mono R290, pruža efikasno rješenje za grijanje stambenih prostora. Ovaj model je dostupan u kapacitetima od 5, 8, 12 i 16 kW i koristi rashla...