ening-icon

O kompaniji

Kompanija Ening je osnovana 1994.godine sa sjedištem u Nikšiću u Crnoj Gori. Osnovna djelatnost kompanije vezana je za oblast klimatizacije, grijanja, ventilacije, hlađenja i protivpožarne zaštite. Nastup na tržištu, Ening danas obavlja preko specijalizovanih autonomnih poslovnih jedinica i pruža usluge:

Za tri decenije poslovanja, kompanija je prešla put od male porodične firme sa nekoliko zaposlenih do moderno organizovane kompanije koja broji više od 130 zaposlenih svih obrazovnih profila.

company preview img
about-icon

Tradicija

Porodična firma osnovana 1994. godine, jedan je od lidera u Crnoj Gori u oblasti termotehnike. Danas je Ening savremena organizacija koja nastupa na brojnim tržištima, ima razgranat portfolio djelatnosti i usluga, u svom portfoliu ima zastupstva nekih od najvećih svjetskih brendova, posjeduje znanje i reference stečene decenijama poslovanja.

about-icon

Misija

Misija kompanije je promovisanje i popularizacija korišćenja energetski efikasnih i obnovljivih izvora energije, kroz što veću edukaciju o neophodnosti i blagodetima primjene ovih rješenja, kod kojih se energija iskorišćava u najčistijem obliku i koji predstavljaju ekonomičniju i zdraviju alternativu klasičnim energetskim izvorima.

about-icon

Vizija

Očuvanje čiste i zdrave životne sredine je imperativ koji sebi postavljamo, vodeći računa o sadašnjim i budućim generacijima. Želja kompanije je da i dalje prati korak sa najmodernijim svjetskim trendovima u oblasti kojom se bavi, uz poklanjanje velike pažnje alternativnim i obnovljivim izvorima energije, energetskoj efikasnosti, i zelenim rješenjima.

Brendovi koje zastupamo

Trodecenijski rezultati i stečena iskustva, preporučili su nas nekim od najvećih brendova iz svijeta termotehnike. Između ostalih, Ening je danas zastupnik kompanija:

 • Samsung – Južna Koreja
 • Danfoss – Danska
 • Dab Pumps S.p.A. - Italija
 • Weishaupt – Njemačka
 • Viessmann – Njemačka
 • Casals – Španija
 • K-Flex – Poljska
 • KAN-therm – Poljska
 • Viking – Njemačka
 • Hargassner – Austrija
 • Rhoss – Italija

Uz zastupstva renomiranih svjetskih kompanija, ponosni smo na naš proizvodni brend ENPRO, koji je nastao kao plod dugogodišnjeg iskustva i posvećenog rada zaposlenih Eninga i naše želje da obezbijedimo konkurentna i pouzdana rješenja za ventilaciju.

Naš ključ uspjeha

Poslovna politika ENING-a je od samog starta konstanta. Posvećenost kvalitetu i zadovoljstvo zaposlenih, čini ključ dosadašnjeg uspjeha i realnu osnovu za budući rast i razvoj kompanije. Vjerovali smo da isključivo svojim znanjem, radom, ulaganjem u sopstvenu infrastrukturu i usavršavanjem i školovanjem svog kadra možemo uspjeti u namjeri da stvorimo jednu modernu kompaniju, spremnu da u svakom trenutku na profesionalan i brz način odgovori i najsloženijim poslovima i izazovima. Svi naši zadovoljni klijenti, dosadašnje reference i iskustvo koje imamo iza sebe su najbolji dokaz da smo u toj namjeri i uspjeli.

Reference koje govore o nama

Reference čine CV jedne kompanije. Značajne reference i svi naši zadovoljni klijenti odslikavaju renome koji ova kompanija danas ima u zemlji i inostranstvu, satisfakciju za dosadašnji rad i podstrek za budući rast i razvoj.

Pogledajte naše reference

.

Misija koje se držimo

Stvaramo zdrav i ugodan ambijent za život i rad, na energetski efikasan i savremen način, što smatramo svojom svrhom postojanja.

Profesionalnim investitorima, zgradarima, hotelima, javnim preduzećima, privatnim kompanijama i fizičkim licima kreiramo optimalna rješenja u skladu sa definisanim budžetom i samim potrebama korisnika, uz garantovanu sigurnost realizacije, unapređenje energetske efikasnosti i kreiranja pouzdanog i funkcionalnog rješenja.

Građevinari, izvođačke i servisne firme su naši partneri na realizaciji kompleksnih projekata kroz angažman izvođačkih kapaciteta i pouzdanu isporuku kvalitetne opreme i proizvoda.

Specijalizovane prodavnice, veletrgovci i instalateri, mogu računati na kvalitetnu lepezu proizvoda i postprodajnu podršku te predstavljaju pouzdan prodajni kanal ka širokoj grupi krajnjih potrošača.

Strateški dobavljači mogu računati na adekvatno pozicioniranje svojih proizvoda na tržištu i širok distributivno-prodajni kanal. Saradnja sa projektantima praćena je tehničkom podrškom, edukacijom i pružanjem pouzdanih rješenja.

Finansijski rejting, ugovori sa svjetski renomiranim brendovima, kvalitetan, edukovan i iskusan inženjerski, prodajni i servisni kadar, u kombinaciji sa jakom operativnom logistikom (magacin, alati, transport…) i izvođačkim kapacitetom, izgradili su imidž i reference pouzdanog partnera.

Sopstveni proizvodni brend 'ENPRO' je plod praćenja potreba tržišta i primjene savremenih tehnoloških trendova i moderne proizvodnje, te kao takav predstavlja pouzdan izvor kvalitetnih proizvoda po mjeri za internacionalne distributere.

Orijentisanost na klijenta ostaje naša ideja vodilja i zbog toga njegujemo timski rad, profesionalnost u radu, ostvarivanje rezultata i domaćinski odnos. Podstičemo agilnost, inovativnost i spremnost za učenje.

Kako vidimo budućnost

U Ening-u posebnu pažnju poklanjamo ekološkim aspektima primijenjenih tehnologija. Očuvanje čiste i zdrave životne sredine je imperativ koji sebi postavljamo, vodeći računa o sadašnjim i budućim generacijima. Želja kompanije je da i dalje prati korak sa najmodernijim svjetskim trendovima u oblasti kojima se bavi, uz poklanjanje velike pažnje alternativnim i obnovljivim izvorima energije, energetskoj efikasnosti, i zelenim rješenjima.

U tom smislu, ENING danas ima veliko znanje i iskustvo u oblasti projektovanja i izvođenja radova u polju tzv. zelenih rješenja. Misija kompanije je i da dalje nastavi sa promovisanjem i popularizacijom korišćenja alternativnih i obnovljivih izvora energije, kroz što veću edukaciju o neophodnosti i blagodetima primjene ovih rješenja, kod kojih se energija iskorišćava u najčistijem obliku i koji predstavljaju ekonomičniju i zdraviju alternativu klasičnim energetskim izvorima.

Politika kvaliteta

Kompanija ima integrisani sistem upravljanja kvaliteta i njen je biznis u potpunosti usaglašen sa zahtjevima standarda: ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001.

Posao

Ukoliko smatrate je Ening prava sredina za Vašu karijeru i želite da postanete dio kolektiva, posjetite našu stranicu – Zaposlenje, gdje redovno ažuriramo nove oglase za posao, i gdje možete i samoinicijativno poslati svoj CV i motivaciono pismo, a mi ćemo Vam sa zadovoljstvom odgovoriti.