Upoznajte novu Samsung toplotnu pumpu EHS Mono R290

10.01.2024.
blog-cover

Otkrijte novo Samsung rješenje za vaš dom

Najnoviji dodatak Samsungovoj liniji toplotnih pumpi, EHS Mono R290, pruža efikasno rješenje za grijanje stambenih prostora. Ovaj model je dostupan u kapacitetima od 5, 8, 12 i 16 kW i koristi rashladni fluid R290 sa izuzetno niskim GWP potencijalom globalnog zagrijavanja (samo 3), što je značajno niže u poređenju sa standardnim rashladnim fluidima. Ovaj niski GWP čini EHS Mono R290 otpornijom na buduće regulative koje se tiču zaštite životne sredine, poput novih EU F-gas propisa koji zahtijevaju da rashladni fluidi ne prelaze 150 GWP do 2025. godine.

Efikasnost i performanse

Ovaj model obezbjeđuje toplu vodu do 75°C, te postiže 100% učinka čak i pri niskim spoljnim temperaturama do -10°C. Ovo ga čini idealnim za zamjenu tradicionalnih sistema grijanja u starijim stambenim prostorima koji su ranije zavisili od kotlova na drva ili pelet, pružajući pouzdane performanse grijanja zahvaljujući većoj površini za prenos toplote.

Nizak nivo buke

EHS Mono R290 karakteriše nizak nivo buke od svega 35 d(BA), zahvaljujući inovativnim tehnologijama smanjenja buke. Spoljna jedinica sadrži dvoslojni sistem zvučne izolacije sa patentiranim Groove Grid Felt dizajnom, koji efikasno blokira buku proizvedenu od kompresionih djelova i vibracija.

Fokus na zaštitu životne sredine

Nove EU F-Gas regulative zahtijevaju da rashladni fluidi ne prelaze 150 GWP od 2025. godine. Sa EHS Mono R290, Samsung nudi poboljšano, zeleno rješenje koje je otpornije na buduće promjene u regulativama, ali i u samoj životnoj sredini, u poređenju sa rješenjima koja koriste druge rashladne fluide. EHS Mono R290 koristi R290 kao rashladni fluid umjesto trenutno još uvijek često korišćenog R32.

Pametno upravljanje uz SmartThings Energy

Kroz aplikaciju SmartThings Energy, korisnici mogu svakodnevno pratiti i optimizovati svoju potrošnju, uživajući u stvarnim uštedama kroz detaljne uvide i automatizacije, kao i u lakšem upravljanju i komforu.

Pravilnim pristupom i pažljivim odabirom pravog, dugoročnog rješenja možete osigurati efikasan, ekološki prihvatljiv i ekonomičan sistem grijanja i hlađenja za vaš dom.

Za personalizovan plan implementacije odgovarajuće toplotne pumpe za vaš objekat, kontaktirajte nas na:

📧 prodaja@ening.me

📞 +382 40 253 401

Podijelite

Pročitajte još

Pogledajte sve
06.07.2023.

Energetski efikasan dom: Beskamatni krediti za ugradnju modernih sistema za klimatizaciju i grijanje

Uštedite novac i unaprijedite vaš dom uz Ening beskamatne kredite za klimatizaciju i grijanje! Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore pokrenulo je novu fazu programa ENERGETSKI EFIKASAN DOM s ciljem smanjenja troškova grijanja i poveća...

11.03.2024.

Velika SAMSUNG akcija do kraja marta: Popusti na mono i multi split klima uređaje

Ne propustite šansu da unaprijedite vaš dom ili poslovni prostor, jer Ening donosi super popuste na Samsung mono i multi split klima uređaje: 50 EUR popusta na sve Samsung mono split uređaje, 20% popusta na Samsung multi split sisteme. Neke od kl...