EHS HT Quiet - nova visokotemperaturna toplotna pumpa kompanije SAMSUNG

30.03.2023.
blog-cover

Podgorica, septembar 2022. – Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) danas uvodi EHS Mono HT Quiet, toplotnu pumpu za visoke temperature uz malo buke, koja je idealna za evropsko tržište renoviranja stanova i kuća. Kao izdržljivo i moderno dizajnirano rješenje za grijanje, ova toplotna pumpa kombinuje napredne funkcije i nove tehnologije za dostizanje temperature vode do 70 °C uz nivo buke od samo 35 decibela. Pored toga, ova toplotna pumpa može pouzdano da obezbjedi grejni učinak od 100%, čak i po ekstremno hladnom vremenu (temperaturama i do -25 °C). Jedinice se takođe jednostavno i lako postavljaju i održavaju. 

„Sektor grijanja, ventilacije i klimatizacije je usred faze velikog razvoja. Evropski zeleni dogovor je doveo do nove politike i regulative, koje za cilj imaju ispunjenje ambicije EU da se uspostavi klimatski neutralna ekonomija do 2050. godine. Ove promjene i nedavne dodatne inicijative EU ubrzavaju dekarbonizaciju tehnologija koje se koriste za zagrijavanje naših objekata. Zato smo svjedoci sve veće potrebe za prelaskom sa grejnih sistema koji koriste fosilno gorivo na energetski efikasnije toplotne pumpe. Ovo bi moglo da ima veliki uticaj na smanjenje emisija CO vezanih za klimatizovanje naših domova. Toplotne pumpe za visoke temperature mogu da budu zanimljiva alternativa vlasnicima domova koji više ne žele tradicionalne grejne sisteme kao što su elektrčni ili kotlovi na biomasu. Uvođenjem nove EHS Mono HT Quiet toplotne pumpe, vlasnicima domova sa ponosom nudimo inovativno rješenje za klimatizaciju koje može da im pomogne da naprave važan korak naprijed ka grijanju isključivo na struju“, izjavio je Manuel Sančez Senz, direktor pretprodaje, usluga poslovnog razvoja, upravljanja projektima i usluga prema kupcima.

Efikasan rad uz obezbjeđivanje visokih temperatura vode

Mnoge starije kuće u Evropi i dalje koriste radijatore koji zahtijevaju temperaturu tople vode od 65 °C ili više da bi uspješno zagrijavale prostorije putem konvekcione cirkulacije. Međutim, standardne toplotne pumpe rade na temperaturama između 55 °C i 60 °C. S druge strane, novi EHS Mono HT Quiet može postojano da obezbjeđuje toplu vodu temperature do 70 °C za zagrijavanje domaćinstva. On može da predstavlja odgovarajuću zamjenu za grejni sistem u starijim domovima koji su ranije zavisili od električnih i kotlova na biomasu. 

U poređenju sa standardnim modelom, EHS Mono HT Quiet ima veći razmjenjivač toplote (za oko 8,8 odsto) koji toplotu prenosi brzo i efikasnije. Opremljena novim Scroll kompresorom koji omogućava kompresiju rashladnih sredstava pod mnogo većim pritiskom i Flash Injection tehnologijom trenutnog ubrizgavanja, koja povećava protok rashladnog sredstva, ova toplotna pumpa za velike temperature nastavlja da radi pouzdano čak i na temperaturama do -25 °C. Spoljašnja jedinica takođe ima unaprijeđenu zaštitu od rđe na razmjenjivaču toplote i kutiji radi maksimalne izdržljivosti pod ekstremnim vremenskim uslovima.

Pored toga, ova toplotna pumpa ima ocjenu energetske efikasnosti A+++ po koeficijentu sezonske efikasnosti, što je dokaz da radi sa visokim stepenom efikasnosti. Jedinica se takođe može kontrolisati na daljinu preko SmartThings, što, među ostalim prednostima, takođe nudi mogućnost trenutnog praćenja energetske potrošnje na dnevnom, nedeljnom i mjesečnom nivou.

Nečujan rad znači minimalno ometanje i neželjene zvuke tokom cijele godine

Opremljen inovativnim tehnologijama za smanjenje buke, EHS Mono HT Quiet sa Quiet Mark sertifikatom radi na nivou buke od samo 35 decibela i koristi 4-stepeni nečujan režim rada. Spoljašnja jedinica toplotne pumpe ima dvoslojni sistem zvučne izolacije patentiranog Groove Grid Felt dizajna rešetke sa žjlebovima, koji uspješno blokira i apsorbuje buku koju prave djelovi kompresora i vibracije. Za postavljanje kompresora se koriste zaštitni prsteni sa oprugom (umjesto gumenih), što smanjuje stepen prenosa vibracija za 90%. Kompresor koristi ojačanu radilicu koja smanjuje rezonantnu buku niske frekvencije, a spoljašnja jedinica ventilator sa višestrukim lopaticama, koji značajno umanjuje buku koju pravi tako što vazdušni vrtlog svodi na minimum.

Jednostavno postavljanje i proces servisiranja

Spoljašnja jedinica EHS Mono HT Quiet toplotne pumpe je dizajnirana za jednostavno postavljanje i održavanje. Unutrašnjim djelovima pumpe se lako pristupa preko bočnog panela koji se uklanja jednostavnim odvrtanjem 3 šrafa. Time se znatno štedi vrijeme i trud tokom postavljanja i procesa servisiranja.

Dizajn budućnosti: Savršeno uklapanje svaki eksterijer objekta

EHS Mono HT Quiet toplotna pumpa je tamnosive boje koja dopunjava vodeći trend dizajna eksterijera i čini spoljašnje fasade raznih objekata, od renoviranih do luksuznih domova. Spoljašnja jedinica, visoka oko 1 m, opremljena novom horizontalnom crnom rešetkastom kompozicijom koja skriva unutrašnji mehanizam od pogleda.

Dostupnost na evropskom tržištu od kraja septembra 

EHS Mono HT Quiet je prva u liniji Samsungovih vrhunskih toplotnih pumpi za visoke temperature. Širom Evrope će biti dostupna od kraja septembra ove godine u 3 kapaciteta (8, 12 i 14 KW), uključujući i jednofazni i trofazni sistem strujnog napajanja. Svi kapaciteti dolaze u istoj kutiji. Dostupnost ovog novog modela zavisi od tržišta. 

Podijelite

Pročitajte još

Pogledajte sve
02.10.2023.

VELIKA JESENJA MULTI SPLIT AKCIJA: Kupi WindFree po cijeni osnovnog modela

U sklopu naše jesenje ponude, predstavljamo ekskluzivnu akciju na multi split sisteme. Ova limitirana jesenja akcija vam donosi premium Samsung WindFree tehnologiju po cijeni osnovnog modela. Šta je u ponudi? Detaljno smo pripremili ponudu multi spli...

17.05.2024.

Samsung Climate Solutions Open Day za montere i servisere

Ening i Samsung Climate Solutions vas pozivaju da prisustvujete prvom Open Day događaju posvećenom monterima i serviserima, koji će se održati 27. maja 2024. godine na Imanju Knjaz u Podgorici. Pridružite nam se i upoznajte se sa radom i karakteristikama Sams...